Bindi_coaching-21

‘Je kunt de golven niet stoppen, maar je kan wel leren surfen’

Mag ik jou begeleiden tijdens jouw reis op de golven?

Hallo, ik ben Femke Doevendans, paardencoach.

Enthousiasme en passie zijn mijn grote drijfveren. Ik werk op basis van vertrouwen, openheid en compassie.

Mensen in beweging brengen vind ik geweldig! Om die beweging in gang te krijgen gaan we samen op zoek naar verbinding, mogelijkheden, inzichten en bewustwording zodat je je eigen balans, kracht en vrijheid kunt creëren en je verder kan ontwikkelen.

Als coach surf ik een tijdje met je mee, dit doe ik door goed naar jou te luisteren, door te vragen én ik durf je een spiegel voor te houden. Hierbij maak ik gebruik van verschillende methoden en technieken, en niet in de laatste plaats, de paarden.

 

Durf je met je hele hart 'ja' te zeggen tegen jouw avontuur?

Je voelt je vermoeid en leeg vanbinnen. Je hebt nergens zin in, het liefst duik je in bed of hang je op de bank. Alles is te veel, zelfs een boodschap naar de winkel. De geluiden en drukte… je hoofd zit vol en je wil rust!

Of loop je steeds tegen dezelfde dingen aan in je werk, wil je werken aan je dromen of heb je een dierbaar iemand verloren? Is je relatie verbroken met iemand waarvan je dacht oud mee te worden? Kamp je met een ernstige ziekte waardoor je wereld op z'n kop staat? Of wil je weten wie je eigenlijk echt bent? Heb je een laag zelfbeeld en wil je meer zelfvertrouwen krijgen of heb je last van faalangst? Of durf je de stap te nemen om aan de slag te gaan met onverwerkt trauma?

Toen ik bovengenoemde beschrijvingen ervaarde, had ik behoefte aan rust, iemand met wie ik kon praten en soms juist helemaal geen behoefte om te praten. Ik wilde balans krijgen in wat er in mijn hoofd speelde en wat er gaande was in mijn lijf, bij iemand waar ik gewoon kon zijn. Het gevoel hebben dat je niet gek wordt. Jouw emoties mogen er zijn en je leert jezelf op een andere manier kennen. Als je de verbinding vindt met je ware ik, dan gaat er een nieuwe wereld open.

Door mijn eigen ervaringen tijdens mijn burn-out en de vele levenslessen die ik heb geleerd te doorleven en te voelen, ben ik in staat om mij te onderscheiden van anderen. En je mee te nemen naar de verbinding met jezelf.

Een burn-out is geen teken van hard werken. Het is een teken van te hard jezelf tegenwerken.

Radicaal het roer om

Na mijn tweede burn-out in 2020 heb ik het roer radicaal omgegooid. Ik was ondernemer, de eigenaar van een reguliere en gespecialiseerde kinderopvang voor kinderen met gedragsproblemen/ stoornissen, ADHD, autismespectrum en / of ontwikkelingsachterstanden. In februari was ik op en besloot ik om thuis te blijven, mijn lijf kon niet meer. Een maand later kwam de lockdown vanwege Corona en had ik mijn kinderen van 3,5 jaar en 7 jaar thuis. Het was een zware en heftige periode. Toch bracht het ook rust en tijd voor mij en mijn gezin. Toen kwam het besef dat ik nu en in de jaren hiervoor fors aan mezelf en mijn gezin voorbij ben gegaan. Dat was voor mij een continue strijd, waar kies ik voor? Mijn bedrijf of mijn gezin en mezelf? Ik wilde voldoen aan alle verwachtingen die mensen van mij hadden. Althans, ik dacht dat ze die van mij hadden. Nu weet ik dat ik deze verwachtingen eigenlijk aan mijzelf oplegde. Doordat ik aan deze verwachtingen wilde voldoen, verloor ik mijzelf. Ik ging mezelf vragen stellen: wie ben ik nu eigenlijk? En waar ben ik? Wil ik hier zijn? Wat wil ik echt in dit leven?

Op die vragen kwamen al snel antwoord toen ik met mijn kinderen aan tafel zat te eten. Mijn oudste zoon vroeg: “Maar mama, waarom ga je dan geen werk doen wat je wel leuk vindt? Iets met paarden ofzo, want daar word je altijd heel blij van!" Toen dacht ik, wat ben je toch een prachtig kind, dat je mij zo mooi spiegelt. Met al je puurheid, kinderlijke wijsheid en liefde.

Ik wist dat hij gelijk had en ik besloot te stoppen met mijn onderneming. Om tijd te nemen voor mijn herstel en een opleiding tot paardencoach te volgen. Daar zal ik mijn zoon altijd dankbaar voor blijven, dit was het antwoord waar ik naar op zoek was. Het antwoord wat eigenlijk al in mezelf aanwezig was, maar even wakker gemaakt moest worden.

Ruim 1,5 jaar later was het zover: ik begon mijn eigen coachpraktijk met paarden. Een praktijk waar meerdere facetten perfect samenkomen: mensen, volwassenen en kinderen, werken met paarden en ook het buiten zijn.

Ook het coachen zonder paarden geeft mij veel voldoening. Het is prachtig en zo waardevol om te zien wat er gebeurt bij de ander wanneer inzichten op hun plek vallen. Dan maakt mijn hart echt een sprongetje.

Is het voor jou tijd om het roer om te gooien? Of kun je wel wat hulp gebruiken in je zoektocht? Neem dan vrijblijvend contact met mij op of maak een afspraak!

Bindi_coaching-6

Groeien doe je niet als alles gemakkelijk gaat...

Groeien doe je als je uitdagingen aangaat...

- Helens World -

Het verhaal achter de naam Bindi

Foto Boris Smokrovic
Foto Boris Smokrovic

Bindi heb ik gevonden tijdens mijn zoektocht naar een geschikte naam voor mijn praktijk/bedrijf. Een goede bedrijfsnaam is een hele uitdaging. Vaak wanneer je de naam hoort of ziet, dan weet je direct of het passend is.

Ik was al een tijdje aan het zoeken op internet en kwam toen deze naam tegen. Bindi betekent Vlinder in een West Australische Aboriginal stam. Dat vind ik toepasselijk, vanwege mijn liefde voor Australië die is ontstaan tijdens mijn diverse reizen. Ik heb bewondering voor en ben nieuwsgierig naar de Aboriginals en hun spiritualiteit, de manier waarop zij in de natuur leefden en leven. Bij de Noord- Amerikaanse Indianen staat de vlinder symbool voor verandering, vreugde en kleur. De link met de indianen viel ook gelijk goed. Als kind vond ik indianen al intrigerend en in mijn eigen proces van coaching als volwassene kwamen de indianen terug. Hun spirituele manier van leven en het één zijn met de natuur, trekt mij hierbij aan. De vlinder en dus de naam Bindi staat voor mij symbool voor onder andere; verandering, transformatie, groei, ontwikkeling, liefde, ontdekken, op zoek naar je pure ik, vreugde, blijheid en verbinding.

We are all visitors to this time, this place. We are just passing through. Our purpose here is to observe, to learn, to grow, to love.... and then we return home - Australian Aborigial Proverb